Osteopathie bij baby’s

Hieronder vindt u een aantal klachten bij baby’s waarbij vaak een Osteopaat geconsulteerd wordt. Voor een meer uitgebreide lijst kijkt u best bij indicaties.
Vindt u uw klacht niet meteen terug of heeft u een specifieke vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klachten bij baby’s:

– Problemen met drinken of slapen
Reflux
Huilbaby
– Voorkeurshouding
Allergieën en intoleranties
– …

Algemene informatie

Een mens is niet áf bij de geboorte, alles is nog in volle groei en ontwikkeling, bij pasgeborenen en baby’s is het zo mogelijk nog belangrijker dan bij volwassenen dat alle structuren en weefsels in het lichaam correct bewegen en functioneren om een optimale groei en uitrijping mogelijk te maken.

Osteopathie kan bij kinderen, net zoals bij volwassenen, voor heel wat klachten een uitkomst bieden. Een kind is echter geen kleine volwassene, uw pasgeborene, baby of kind vraagt een specifieke aanpak en behandeling.
Jonas Van Regenmortel is geschoold om net deze specifieke behandeling te kunnen bieden.

osteoNOOR

Zwangerschap, bevalling en ontstaan van klachten

Een zwangerschap is in goede omstandigheden een vreugdevolle periode en de geboorte van een kind een heuglijke gebeurtenis. Maar tegelijk vinden problemen bij kinderen vaak hun oorzaak voor, tijdens of vlak na de bevalling.

Bevallen vergt erg veel van de moeder, maar de geboorte vraagt ook veel van het kind. Het vergt een enorm aanpassingsvermogen om bij het samentrekken van de baarmoeder en de passage door het geboortekanaal de sterk veranderende, soms extreme drukkrachten op te vangen.

Soms zijn de krachten die tijdens dit proces op het kind inwerken te groot. Bijvoorbeeld door een malpositie (moeilijke ligging) in de baarmoeder of de weerstand van de bekkenbodemspieren van de moeder of door het meeduwen van de verloskundige op de buik van de moeder om de uitdrijving te bespoedigen of het gebruik van hulpmiddelen bij de bevalling. In zulk geval kan het zijn dat een kind die druk te sterk gaat compenseren waardoor bewegingsverlies ontstaat.

Als deze beperking in beweging niet wordt opgelost, moet het lichaam zich eraan aanpassen tijdens de groei. Gevolg is een onevenwicht in het lichaam van de baby, wat een impact kan hebben op de algemene ontwikkeling.
Uw baby staat immers nog aan het begin van zijn groei.
Hoe vroeger een verstoring wordt aangepakt, hoe sneller de balans in het lichaam hersteld kan worden zodat de persoon als geheel zich optimaal kan ontplooien.
In die optiek kan het zeker nuttig zijn preventief te werken om op die manier beperkingen op te heffen en zo problemen voor te blijven.